image

Vetlanda januari 2018

Den 17 januari träffade Svenska Sportdykarförbundets ordförande Henrik Johansson – Niclas Sundsborn, som är utbildningsansvarig i Hvetlanda sportdykarklubb som bildades 1975.

image

 

Niclas Sundsborn börjad dyka redan på 80-talet och har särskilt intresserat sig för utbildning. Som tack för ett oförtrutet arbete för att få fler att utbilda sig och uprätthållande med en bra relation med badhuset i Vetlanda, överlämnar förbundsordförande Henrik Johansson ekologiska blomster och choklad till föreningen.

image

På den 70-talet var det glest med dykutbildare så den då nystartade klubben tog saken i egna händer och fick uppbackning av instruktörer från Växjö dykarklubb för att genomföra en kurs som studiecirkel med gott resultat. Klubben fick sina första dykare med Nordiskt sportdykarbevis.

Klubben hade under sitt första år en klubblokal på Vitalagatan 15. Redan 1976 fick klubben tag i en lokal i badhuset där badmästaren tidigare haft sin tjänstebostad. 1978-79 var det dags för flytt ner till källare på badhuset där en självtvätt varit.

Niclas Sundsborn, utbildningsansvarig i Hvetlanda sportdykarklub
Niclas Sundsborn, utbildningsansvarig i Hvetlanda sportdykarklub

Här kan du läsa mer om Hvetlanda sportdykarklubb

Här kan du läsa mer om Hvetlanda sportdykarklubb

image

Skatteverkets beslut om friskvårdsbidrag 

Svenska Sportdykarförbundet välkomnade tidigare Skatteverkets beslut att godkänna fridykning som skattefri friskvård. Skatteverkets lista kommer nu bland annat uppdateras med sportdykning. Här kan du läsa om möjlhjeten att till viss del använda friskvårdsbidrag till dykning.

Läs mer om reglerna kring friskvårdsbidrag

 

En reaktion till “Vetlanda januari 2018”

  1. Tack Henrik för dessa glimtar från sportdykarsverige och nyhetsuppdateringar för oss som inte orkar eller har tid att surfa så mycket som vi borde för att hålla oss uppdaterade. Fortsätt med det.
    Hälsn
    Hans Ö

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *