image

SSDF får platser i centrala råd och referensgrupper

På Riksidrottsstyrelsens och SISU förbundsstyrelses möte den 22 september beslutades om sammansättning av centrala råd och referensgrupper.

Svenska Sportdykarförbundet har aktivt deltagit i nomineringsprocessen inför arbetet att tillsätta centrala råd och referensgrupper inom RF och SISU, och har nu meddelats att förbundets representanter blivit utsedda att ta plats i två viktiga arbetsgrupper.

Kristian Peders är utsedd att företräda SSDF i RF/SISU:s Referensgrupp för Översyn av kriterier, villkor och anslutningsformer gällande medlemskap i RF och SISU. Frågorna om kriterier för medlemskap i RF är viktiga och har diskuterats både internt inom förbundet och inom den samlade idrottsrörelsen under de senaste åren.

Henrik Johansson (förbundsordförande SSDFär utsedd att representerara SSDF i RF/SISU:s Referensgrupp för att ta fram en Etisk kod för att stärka idrottsrörelsens värdegrund. Arbetet med att skapa långsiktiga och hållbara strategier för värdegrundsarbetet inom den samlade idrottsrörelsen är oerhört viktigt.

Det är med glädje vi den 25 september mottagit beskedet. För Svenska Sportdykarförbundet är delaktigheten i civilsamhället en viktig del av vår idrottsliga och utbildningsintensiva verksamhet, säger Henrik Johansson, förbundsordförande Svenska Sportdykarförbundet. 

Svenska Sportdykarförbundet arbetar för en underlätta utövandet av vattensporter. Arbetet sker inkluderande och öppet.
Svenska Sportdykarförbundet arbetar för en underlätta utövandet av vattensporter. Arbetet sker inkluderande och öppet.

En reaktion till “SSDF får platser i centrala råd och referensgrupper”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *