image

Nationellt instruktörsprogram – Fridykning pool

Denna helg (21-22/10 -17) pågår en första del av det nationella instruktörsprogrammet. På plats i Örebro finns en mängd medlemmar från olika sportdykarföreningar i Sverige. Kursen omfattar teori, landövningar och pedagogiska (upplevelsebaserade) poolmoment. För varje utbildningsblock ingår en instruktörsmanual.

Ansvariga kursledare är Ulf Dextegen och Mads Becker-Joergensen
Ansvariga kursledare Mads Becker-Joergensen och är Ulf Dextegen.

Här kan ni se ett filmmoment från SSDF BAS 1

Svenska Sportdykarförbundet har ett stort utbud av fridykarutbildningar som passar nybörjaren såväl som den erfarne fridykaren. Fridykare inom SSDF kan ta diplom och certifika genom många av våra föreningar. SM arrangeras två gånger per år i samarbete med någon av förbundets föreningar. På våren arrangeras SM i pool, med dom tre disciplinerna; Statisk Apnea (andhållning på tid), Dynamisk Apnea (distanssimning på ett andetag med fenor), samt Dynamisk Apnea utan fenor. I slutet av sommaren arrangeras SM i djup, med dom tre disciplinerna; Konstant vikt (djupdykning med fenor på ett andetag), Konstant vikt utan fenor samt Fri Immerssion (dra sig ner på en lodrät lina på ett andetag.

Ulf Dextegen i undervisning.
Ulf Dextegen i undervisning.

Michael Carlquist, ledamot i SSDF:s förbundsstyrelsen deltar i utbildningen.

Henrik Johansson, förbundsordförande Svenska Sportdykarförbundet, talade i samband med en lunch vid Gustavsviksbadet på temat att gå in i det 60:e verksamhetsåret med ett tydligt engagemang för vår miljö. Friska vatten och tillgängliga arenor för träning och tävling måste vi alla slå vakt om. Appellen ”Tänk inte för grunt” och ”Värna djupet” är alltjämt högaktuella. Sverige representerar i det absoluta toppskicket internationellt och kan med stolthet visa upp flera medaljörer från NM, EM och VM.

Svenska Sportdykarförbundet vill rikta ett särskilt tack till Ulf och Mads från Stockholm Apnea, samt Håkan och Mattias från Örebro Sportdykarklubb – ert engagemang gör skillnad! 

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *