image

I morgon lördag samlas svensk idrott i Rålambshovsparken inför årets prideparad. Vi samlas under banderollen med ”Idrotten gör Sverige starkare”. Cirka 12.20 kommer vi gå och ställa oss på plats i själva pridetåget som startar 13.00.

Alla som vill ska ha rätt att vara med i föreningsdriven idrottsverksamhet oavsett nationalitet, etnisk ursprung, religion, ålder, kön eller sexuell läggning samt fysiska eller psykiska förutsättningar. Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna lägger allt mer fokus på att öka förståelsen för vilka normer som råder inom idrotten – allt för att öppna upp till samtal och öppna upp idrotten ännu mer än vad den är idag.

Den samlade idrottsrörelsen kommer tillhandahålla  regnbågsfärgade armbindlar och småflaggor till alla som vill bära dem i tåget

Vad är Pride?

Pride firas över stora delar av världen. Det var ursprungligen en manifestation till minne av den amerikanska gayrörelsens födelse i New York i juni 1969. Pride betraktas även som en politisk aktion, ett ”safe space” och ett diskussionsforum etc.”

image

Sprid gärna ert deltagande i paraden medan vi går längs med Stockholms gator. Vi använder oss av #hbtqidrott.

Sociala medier #hbtqidrott

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *