image

105 SM-GULD och ett avgjort SM i fensimning

Nyligen avgjordes SM i fensimning vid Delsjön i samband med årets lyckade upplaga av Göteborg Simmet. Förutom SM i Fensim Öppet Vatten tävlades det i öppet vatten-simning, och söndagen bjöd på Papricalopp och Vattenprov.

På herr sidan i SM i fensimning öppet vatten blev resultatet:

1/ Sven-Olov Olander, Nätdykarna, 16.39.
2/ Magnus Olsson, Alingsås DK, 16.56.
3/ Elis Ingvatrsson, Helsingborg SDK, 17.04.

På damsidan i SM i fensimning öppet vatten blev resultatet:

1/ Maja Danielsson, Helsingborgs SDK, 18.32.
2/ Moa Danielsson, Helsingborgs SDK, 19.35.

Sven-Olov Olander, en man med 105 SM-guld

Vi vill idag särskilt uppmärksamma Sven-Olov Olander, som i många år tränat, tävlat och instruerat i fensimning och dykorientering. Sven-Olov har cirka 50 SM-guld i fensimning och mängder av mästerskapstecken i guld avseende dykorientering.

Sven-Olov började sin dykande karriär som värnpiktig dykare 1964. Året därpå, startade han en dykskola. Han har konstruerat långa bifenor, monofenor och utrustningar för dykorientering och var med i landslaget från 1968. Han har flera Svenska och Nordiska rekord i Fensim och dykorientering under. 1980 lanserade Sven-Olov Simkanoten och var samma år upphovsman till Strömsholms Kanalsim. Ålandssimmet 1990, där alla simmade med simkanot, var även under tryggt befäl av Sven-Olov. 1996 kammade Sven-Olov hem ett VM-guld i veteranklassens dykorientering i Estland.

Sven-Olov vill återuppväcka dykorienteringen och ser flera kopplingar mellan fensimningen och dykorienteringen
Sven-Olov vill återuppväcka dykorienteringen och ser flera kopplingar mellan fensimningen och dykorienteringen

Vi vill från förbundet sända våra varmaste gratulationer och tacka alla berörda för ett väl genomfört SM. Ett särskilt tack till Sven-Olov för allt ditt engagemang för svensk dykidrott.

En reaktion till “105 SM-GULD och ett avgjort SM i fensimning”

  1. Snyggt jobbat. Jag stödjer idén att väcka liv i gamla fina sporter. Vill också passa på att nämna vattendragkamp där Våt 65 i Trollhättan är regerande mästare om jag kommer ihåg rätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *